Dr Norman bin Mohd Norawi

Seorang doktor perubatan dengan pengalaman sejak tahun 1997. Beliau mempunyai bidang pengkhususan dalam perubatan estetik dan anti-penuaan serta perubatan regeneratif. Beliau pengasas dan pemilik kepada KLINIK DR NORMAN yang mempunyai cawangan di Melaka, Negeri Sembilan dan Selangor.

Berkelulusan ijazah perubatan MBBS dari Kasturba Medical College, Manipal, India dan Ijazah Sarjana Sains Perubatan Anti Penuaan, Perubatan Regeneratif dan Perubatan Esthetik (Master in Anti Aging, Regenerative Medicine and Medical Aesthetic) MSc(UCSI) dari UCSI University, Kuala Lumpur.

Beliau adalah Konsultan Aesthetic, Anti Aging & Regenerative Medicine dan menjadi ahli kepada Persatuan Perubatan Malaysia (MMA),Society for Anti Aging, Aesthetic and Regenerative Medicine of Malaysia (SAAARMM) dan Society for Advancement of Hormones & Healthy Aging Medicine Malaysia (SAHAMM)

Artikel.

Kunyit : Rempah Kehidupan & Kesihatan

Kunyit adalah rempah masakan yang telah sinonim dengan masyarakat di Malaysia terutamanya masyarakat Melayu dan India. Warna kuning kunyit inilah yang menjadikan masak lemak cili api mendapat warna kuning dan kari juga berwarna kekuningan. Ia telah menjadi popular dikalangan mereka yang menjaga kesihatan sebagai salah satu bahan sangat baik untuk

Baca Artikel Penuh »

Faedah Probiotik untuk kesihatan

Probiotik adalah istilah yang digunakan untuk menamakan ‘bakteria baik’ yang membantu meningkatkan tahap kesihatan seseorang yang ditemui dalam usus manusia. Probiotik adalah faktor penting kepada kesihatan yang baik. Probiotik biasanya terdapat dalam dadih (yogurt) dan minuman kultur. Terdapat juga probiotik yang dijual sebagai suplemen dalam bentuk kapsul atau serbuk yang

Baca Artikel Penuh »