Dr Norman bin Mohd Norawi

Seorang doktor perubatan dengan pengalaman sejak tahun 1997. Beliau mempunyai bidang pengkhususan dalam perubatan estetik dan anti-penuaan serta perubatan regeneratif. Beliau pengasas dan pemilik kepada KLINIK DR NORMAN yang mempunyai cawangan di Melaka, Negeri Sembilan dan Selangor.

Berkelulusan ijazah perubatan MBBS dari Kasturba Medical College, Manipal, India dan Ijazah Sarjana Sains Perubatan Anti Penuaan, Perubatan Regeneratif dan Perubatan Esthetik (Master in Anti Aging, Regenerative Medicine and Medical Aesthetic) MSc(UCSI) dari UCSI University, Kuala Lumpur.

Beliau adalah Konsultan Aesthetic, Anti Aging & Regenerative Medicine dan menjadi ahli kepada Persatuan Perubatan Malaysia (MMA),Society for Anti Aging, Aesthetic and Regenerative Medicine of Malaysia (SAAARMM) dan Society for Advancement of Hormones & Healthy Aging Medicine Malaysia (SAHAMM)

Artikel.

Langkah mencegah stroke

Strok atau angin ahmar adalah penyakit yang amat biasa berlaku sekarang. Ianya berkaitan dengan cara hidup tidak sihat yang diamalkan oleh masyarakat kita dalam zaman moden sekarang. Penyakit ini akan mengakibatkan masalah lumpuh sebelah badan atau lemah sebelah badan dengan masalah pertuturan serta muka menjadi senget. Ianya adalah kerana saluran

Baca Artikel Penuh »

Senaman Tabata

Senaman atau aktiviti fizikal adalah diantara kunci kepada kesihatan yang baik. Selalunya apabila ditanya tentang senaman, maka kebanyakan dari kita selalu memberi alasan ‘tiada masa’ untuk bersenam. Dalam dunia moden hari ini, sememangnya kita terlalu sibuk dengan pelbagai urusan kerja seharian kita sehingga kita tiada masa untuk bersenam. Terdapat pelbagai

Baca Artikel Penuh »